Jednoduchý recept

Vařené hnědé fazole s vejci

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32264
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Cibule červená
2 ks Citrony
500 g Fazole
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 766kJ
26% Sacharidy 95 g
22% Tuky 16 g
9% Sodík 182 mg
65% Bílkoviny 37 g

Vařené hnědé fazole s vejci postup přípravy receptu:

1

Fazole necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Z cibulí oloupeme slupky a ty dáme spolu s vejci do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce olivového oleje, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a zakryté vaříme na mírném ohni cca 2h.

2

Poté slijeme fazole, doplníme je čerstvou vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 60-90min doměkka. Pokud je to nutné, doplníme průběžně vodu. Krátce před koncem vaření je osolíme. Petželku opláchneme, nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat na cedníku.

3

Oloupaný česnek najemno nasekáme, smícháme s fazolemi, olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a směs rozdělíme do misek.

4

Vejce zprudka zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Rozložíme na fazole, posypeme petrželkou a dozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.

Poznámka

Jako příloha je vhodná např. chlebová placka. V receptu je zapotřebí 12 hodin namáčet fazole.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept