Recept

Koledníčci s ořechovou polevou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32267
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 ks Citrony
250 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
200 g Hera
220 g Mouka pšeničná hladká
90 g Ořechy lískové
90 g Ořechy vlašské
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 121kJ
22% Sacharidy 78 g
61% Tuky 46 g
3% Sodík 53 mg
20% Bílkoviny 11 g

Koledníčci s ořechovou polevou postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme 220g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 200g Hery, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu (omytého a osušeného). Těsto rukama dobře vypracujeme, musí být polotuhé a hladké. Uděláme si z něj váleček a dáme ho na několik hodin do chladna uležet.

2

Připravíme si před pečením ořechovou polevu: 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme do bílků 180g moučkového cukru a 180g mletých ořechů.

3

Těsto pak na pomoučeném vále rozválíme na placku o síle asi 4 mm a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary (srdíčka, hvězdičky, kolečka..). Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a nastříkáme na ně ořechovou polevu. (Polevu jsme si dali do malých kornoutků, zhotovených z pergamenového papíru. Papírové kornoutky nejdříve naplníme polevou a až potom špičku nůžkami podle potřeby odstřihneme.)

4

Koledníčky pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě dozlatova. Pečeme asi 10 -12 minut při 180°C.

5

Vychladlé koledníčky můžeme pocukrovat práškovým cukrem s vanilkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept