Těstovinový salát s čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s čekankou
Těstovinový salát s čekankou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 32269 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Čekanka |
50 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
80 g | Feferony |
120 g | Mozzarella |
50 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Salám Turistický trvanlivý |
25 g | Sůl |
250 g | Těstoviny Fusilli |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 220,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Feferony, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salám Turistický trvanlivý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s čekankou postup přípravy receptu:
1 | Vodu v hrnci osolíme dvěma lžičkami soli a přivedeme k varu. Přisypeme fusilli, promícháme a vaříme asi 20 minut. Řídíme se pokyny v návodu na obalu. Během varu občas promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, ponoříme na chvilku do studené vody, opět scedíme a necháme okapat. |
2 | Salám, feferonky a čekanku nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky, cibuli a řapíky celeru nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | Do skleněné mísy nalijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a metlou rozmícháme. Přisypeme pokrájenou zeleninu se salámem, promícháme, přidáme fusilli, znovu promícháme a povrch salátu posypeme kostičkami mozzarelly a olivami bez pecek. |
4 | Salát podáváme v míse, ve které jsme ho připravovali. |