Špagetový salát s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetový salát s fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 32273 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 g | Bazalka |
60 g | Cibule |
500 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
15 g | Hořčice |
30 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
250 g | Špagety |
5 g | Sůl |
175 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 3,9mg |
Draslík | 338,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Špagety, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetový salát s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Doba vaření je přibližně 20 minut. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme. |
3 | V misce smícháme ocet, olej, hořčici, kysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně rozmícháme. Přidáme bazalku, rajčata, fazolky, kousky tuňáka z konzervy, dobře vše smícháme a salát rozdělíme do salátových mističek. |
4 | Salát podáváme dobře vychlazený. |