Dušená rýže s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže s brynzou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32276 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
219 g | Rýže loupaná |
60 g | Slanina vepřová |
150 g | Sýr Brynza |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rýže s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Rýži nesolíme, brynza je dost slaná. |
2 | V mezičase vyškvaříme na pánvi slaninu nakrájenou na kostičky. Brynzu vymícháme do hladké hmoty. |
3 | Do udušené rýže opatrně vmícháme slaninu a brynzu. Dbáme, aby rýže nezkašovatěla. |