Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32277 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hrozinky |
3 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
219 g | Rýže loupaná |
750 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 325,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jablka, Rýže loupaná, Voda pitná, Zázvor mletý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky, hrozinky propláchneme a necháme okapat. |
2 | Rýži osolíme, přidáme zázvor, jablka, hrozinky a máslo. |
3 | Když se rýže začne vařit, zmírníme plamen a dusíme, dokud není rýže měkká. |