Těstovinový nákyp s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový nákyp s tvarohem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3228 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Hrozinky |
125 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Těstoviny konzumní |
250 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 154,3mg |
Draslík | 188,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 146,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hrozinky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový nákyp s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme těstoviny dle návodu, uvařené propláchneme pod studenou vodou. |
2 | Vyšleháme žloutky se 3 lžícemi cukru a s vanilkovým cukrem do hladké pěny. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého nasypeme zbylý cukr. |
4 | Tvaroh smícháme se žloutkovou pěnou, přidáme sníh, nastrouhanou kůru z citronu, smetanu, máslo a nakonec uvařené těstoviny. |
5 | Promícháme a dáme do zapékací mísy. |
6 | Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě. |