Rohlíčky sv. Martina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rohlíčky sv. Martina
Rohlíčky sv. Martina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32286 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
těsto | |
---|---|
1 ks | Cukr kostkový |
60 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
nádivka | |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
24 g | Mandle |
25 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Rohlíčky sv. Martina | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
20 g | Mandle loupané |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 109,2mg |
Draslík | 112,9mg |
Vláknina | 917,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 117,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Mandle, Ořechy vlašské, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Cukr vanilka, Cukr vanilka, Mandle loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rohlíčky sv. Martina postup přípravy receptu:
1 | Do hrnečku si dáme 1dl vlažného mléka, 30g droždí a kostku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. |
2 | Do mísy si dáme 150g pokrájeného másla, 2 žloutky, 60g moučkového cukru, 2 lžíce vanilkový cukr a vše utřeme do pěny. Postupně přimícháme 500g mouky, kvásek, 1 dl mléka a 2 špetky soli. Těsto dobře vymícháme, mělo by být tužší. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho v teple vykynout. |
3 | Mezitím si připravíme nádivku: pomleté ořechy (25g) a oloupané mandle (25g) dáme do mísy, přisypeme |
4 | k nim 2 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíci rumu a přimícháme 1 žloutek s vyšlehaným sněhem z bílku. Směs dobře promícháme. |
5 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a válečkem si vyválíme plát o síle 0.5 cm. Těsto pak nakrájíme na trojhránky. Do každého dáme 1/2 lžíce nádivky a trojhránek zabalíme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme je vyšlehaným bílkem a posypeme sekanými oloupanými mandlemi (20g). |
6 | Dáme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C - 200°°C dorůžova. |
7 | Vychladlé upečené rohlíčky sv. Martina posypeme moučkovým cukrem s vanilkou (3 lžíce) a podáváme. |