Caparanda z Krkonoš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Caparanda z Krkonoš
Caparanda z Krkonoš
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32287 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
50 g | Husí sádlo |
3 dl | Mléko plnotučné |
1 l | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Sůl |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 471,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Husí sádlo, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mléko - podmáslí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Caparanda z Krkonoš postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | V hrnci si rozpálíme husí sádlo, dáme na ně nastrouhané brambory, osolíme podle chuti, promícháme a zalijeme horkým mlékem (2dl). |
3 | Za stálého míchání brambory dusíme doměkka. podle potřeby dolijeme mléko (1dl). |
4 | Krkonošskou caparandu podáváme se syrovým kysaným zelím a ke každé porci podáváme podmáslí. |