Recept

Krkonošský černý kuba

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 32288
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Houby kozák osikový
100 g Husí sádlo
250 g Ječné kroupy
1,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Kmín celý
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 433kJ
16% Sacharidy 59 g
47% Tuky 36 g
30% Sodík 597 mg
20% Bílkoviny 11 g

Krkonošský černý kuba postup přípravy receptu:

1

Velké kroupy dobře promyjeme, dáme do síta, promyjeme je horkou vodou a necháme odkapat. Odkapané kroupy dáme do hrnce na rozpálené sádlo (50g), zalijeme vodou, přidáme 1 lžičku soli, 1.5 lžičky majoránky a 1/2 lžičky kmínu. Kroupy vaříme do poloměkka přibližně 30 minut. (na 1 díl krup připadnou 2 díly vody).

2

Čerstvé houby, křemenáče a modráky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme sádlo (50g) a houby podusíme. Když je z hub voda odpařená a začínají se smažit, tak je osolíme, opepříme a usmažíme.

3

Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli.

4

V pekáči si na másle osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní povařené kroupy, usmažené houby, česnek se solí, promícháme a případně dosolíme podle chuti.

5

Pekáč s kroupami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut. Pak hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept