Krkonošský černý kuba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský černý kuba
Krkonošský černý kuba
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32288 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Houby kozák osikový |
100 g | Husí sádlo |
250 g | Ječné kroupy |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 287,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Majoránka, Sůl, Kmín celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby kozák osikový, Ječné kroupy, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský černý kuba postup přípravy receptu:
1 | Velké kroupy dobře promyjeme, dáme do síta, promyjeme je horkou vodou a necháme odkapat. Odkapané kroupy dáme do hrnce na rozpálené sádlo (50g), zalijeme vodou, přidáme 1 lžičku soli, 1.5 lžičky majoránky a 1/2 lžičky kmínu. Kroupy vaříme do poloměkka přibližně 30 minut. (na 1 díl krup připadnou 2 díly vody). |
2 | Čerstvé houby, křemenáče a modráky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme sádlo (50g) a houby podusíme. Když je z hub voda odpařená a začínají se smažit, tak je osolíme, opepříme a usmažíme. |
3 | Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli. |
4 | V pekáči si na másle osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní povařené kroupy, usmažené houby, česnek se solí, promícháme a případně dosolíme podle chuti. |
5 | Pekáč s kroupami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut. Pak hned podáváme. |