Jednoduchý recept

Žlutá čočka v curry omáčce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32289
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 hrst Cibulka jarní
250 g Čočka žlutá
1 kávová lžička Garam masala
200 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 096kJ
8% Sacharidy 27 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 90 mg
29% Bílkoviny 16 g

Žlutá čočka v curry omáčce postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na středním ohni cca 20 min, mezitím občas promícháme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenká kolečka. Korinadr opláchneme, osušíme a nasekáme.

2

Zahřejeme přepuštěné máslo a za stálého míchání na něm cca 2 min osmahneme cibulky, zázvor a chilli. Vsypeme kurkumu a římský kmín a krátce orestujeme. Poté přidáme čočku i s vodou, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, posypeme korinadrem a garam masalou. Jogurt dohladka rozmícháme a podáváme zvlášť.

Poznámka

Jako příloha je vhodný např. indický chléb a rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept