Recept

Zelné závitky s rýží a sušenými hřiby

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32290
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
20 g Houby sušené
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rýže loupaná
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
600 ml Vývar zeleninový
1,5 kg Zelí hlávkové bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 147kJ
21% Sacharidy 75 g
26% Tuky 20 g
43% Sodík 853 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zelné závitky s rýží a sušenými hřiby postup přípravy receptu:

1

Zelí omyjeme, odstraníme košťál, hlávku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Po cca 3 minutách vyjmeme, odebereme svrchní listy a vrátíme hlávku do hrnce. Po dalších 3 minutách postup zopakujeme. Takto postupně otrháme 16 listů.

2

Do dalšího hrnce dáme hřiby a rýži, zalijeme vodou a necháme 10 minut bobtnat. Oloupeme cibuli a česnek a nadrobno nakrájíme. Na 2 lžících rozpáleného oleje restujeme cca 7 minut dozlatova.

3

Hřiby vymačkáme, najemno nasekáme, přidáme k cibuli a krátce podusíme. Rýži scedíme, necháme okapat na cedníku a rovněž přidáme k cibuli. Zalijeme 2 naběračkami vody, osolíme, zakryjeme a na silném ohni vaříme cca 10 minut, dokud se voda neodpaří. Odstavíme, vmícháme nasekanou petrželku, ochutíme pepřem a novým kořením.

4

Závitky připravíme tak, že položíme na sebe vždy dva zelené listy, na ně dáme lžíci rýžové směsi, strany přeložíme a srolujeme. Omotáme kuchyňskou nití.

5

V kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a závitky opékáme ze všech stran cca 10 minut na středním ohni. Zalijeme vývarem, vmícháme sladkou papriku a protlak. Zakryté zvolna dusíme cca 1 hodinu.

6

Na závěr vmícháme smetanu, dochutíme, necháme 5 minut dojít. Poté rozdělíme na talíře, nitě odstraníme, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít např. brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept