Recept

Bílé fazole s pohankouvou kaší a kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32291
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Fazole bílé
0,5 polévková lžíce Libeček
0,5 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Pohanka
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 408kJ
19% Sacharidy 67 g
37% Tuky 28 g
21% Sodík 430 mg
24% Bílkoviny 13 g

Bílé fazole s pohankouvou kaší a kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole den předem omyjeme a namočíme do studené vody. Druhý den je scedíme a vložíme je do hrnce se studenou vodou. Přidáme lžičku soli a 1/2 lžičky majoránky, uvaříme při mírné teplotě doměkka (vaříme přibližně 35 - 45 minut).

2

Pohanku propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl (1/2 lžičky) a vaříme přibližně 1 - 20 minut do měkka, až se rozvaří na kaši.

3

Mezitím si očistíme cibuli, pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme několik lístků libečku a rozkrájíme je nadrobno. Kysané zelí krájíme na menší kousky.

4

V hrnci rozpálíme sádlo, na kterém cibuli zpěníme do růžova, přidáme k ní kysané zelí, libeček, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 7 minut.

5

Pak k zelí přidáme uvařené (scezené) fazole, pohanku, vše promícháme, popřípadě dochutíme, solí, cukrem, pepřem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept