Zeleninový tian - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový tian
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32292 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Cuketa |
600 g | Dýně |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
9 g | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Dýně, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový tian postup přípravy receptu:
1 | Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a společně s omytou cuketou nakrájíme na stejně tenké plátky. Takto pokrájíme i oloupanou cibuli a česnek. Bylinky propláchneme a nasekáme. |
2 | Troubu rozpálíme na 180C, zapékací mísu vymažeme olejem. V hrnci rozehřejeme 2lžíce oleje a orestujem na něm nejprve cibuli a bylinky. Přidáme česnek a krátce osmahneme. |
3 | Do formy postupně navrstvíme dýni, cukety a rajčata. Vše osolíme, opepříme a proložíme cibulovou směsí. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pečeme na střední liště trouby cca 1 hodinu doměkka. Dozdobíme bazalkou a podáváme. |
Poznámka
Tian možno podávat i studený, lze použít i jinou sezónní zeleninu.