Salát ze špenátu s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze špenátu s parmezánem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32293 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř bílý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
4 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 742,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze špenátu s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Špenát důkladně propereme, necháme okapat, natrháme na malé kousky a dáme do mísy. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou a přidáme do mísy. lehce promícháme. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a servírujeme posypané hoblinkami parmezánu. |