Jednoduchý recept

Vejce zapečená v zeleninové postýlce

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32294
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
200 g Hrášek
100 g Klobása Chorizo
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Prosciutto sušené
600 g Rajčata
0,1 l Sherry brandy
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
10% Sacharidy 36 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 313 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vejce zapečená v zeleninové postýlce postup přípravy receptu:

1

Cukety a papriku omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Šunku nasekáme na nudličky, klobásu na kostičky.

2

V pekáči rozpálíme olej a cca 2-3 minuty na něm restujeme cibuli a česnek. Poté přidáme cukety a papriky a krátce zprudka opečeme. Přelijeme sherry, vmícháme rajčata a hrášek. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a nezakryté vaříme na mírném ohni 10-12 minut. Troubu mezitím rozehřejeme na 180 °C.

3

Na zeleninu navrstvíme šunku a klobásu, rozklepneme na ni vejce, pekáč vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut, dokud vejce neztuhnou. Osolíme, opepříme a vše podáváme v pekáčku.

Poznámka

Jako příloha je vhodný čerstvý bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept