Chlebový houbanec z Podkrkonoší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový houbanec z Podkrkonoší
Chlebový houbanec z Podkrkonoší
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32297 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
250 g | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
400 g | Hříbky čerstvé |
2 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 216,1mg |
Draslík | 425,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový houbanec z Podkrkonoší postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) a sádle (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme (1 lžička), opepříme a dusíme do doby, než se voda z hub vypaří a za stálého míchání se začnou smažit. Houby z pánve i s omastkem dáme do větší mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek, majoránku, omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, nastrouhaný tvrdý chléb a směs promícháme. |
3 | V menší misce rozšleháme vejce se smetanou a solí (1/2 lžičky) a vaječnou směs přimícháme k houbové směsi. Vše dáme do máslem (1 lžíce) vymaštěného pekáče a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. |
4 | Pečeme při 180°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda. |