Recept

Chlebový houbanec z Podkrkonoší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32297

Ingredience

250 g Chléb konzumní
2 ks Cibule
400 g Hříbky čerstvé
2 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
8% Sacharidy 30 g
37% Tuky 28 g
13% Sodík 255 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chlebový houbanec z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) a sádle (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme (1 lžička), opepříme a dusíme do doby, než se voda z hub vypaří a za stálého míchání se začnou smažit. Houby z pánve i s omastkem dáme do větší mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek, majoránku, omytou, drobně pokrájenou petrželovou nať, nastrouhaný tvrdý chléb a směs promícháme.

3

V menší misce rozšleháme vejce se smetanou a solí (1/2 lžičky) a vaječnou směs přimícháme k houbové směsi. Vše dáme do máslem (1 lžíce) vymaštěného pekáče a dáme do předem vyhřáté trouby upéct.

4

Pečeme při 180°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept