Recept

Podkrkonošský vánoční hubník

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32299
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Česnek
1 ks Cibule
70 g Houby sušené
1 kávová lžička Kmín celý
60 g Krupky trhané
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Rohlíky bílé
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 676kJ
18% Sacharidy 63 g
47% Tuky 35 g
18% Sodík 359 mg
38% Bílkoviny 21 g

Podkrkonošský vánoční hubník postup přípravy receptu:

1

Sušené houby v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je na 1 hodinu do studené vody. Pak je scedíme a pokrájíme na kousky.

2

Dobře omyté krupky dáme vařit do osolené vody. (1 díl krupek 1 2 díly vody a 1/2 lžičky soli.) Vaříme je doměkka přibližně 25 minut.

3

Oloupanou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.

4

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do větší mísy a zalijeme mlékem.

5

V pánvi na rozpáleném másle zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, 1/2 lžičky soli. 1/2 lžičky pepře, 1 lžičku kmínu, promícháme a dusíme doměkka asi 15 minut. Pak podušené houby i s omastkem dáme k rohlíkům, přidáme uvařené krupky, promícháme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a přimícháme rozkvedlané vejce ve smetaně.

6

Hubník vlijeme do sádlem vymaštěného pekáče a dáme ho do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 50-60 minut do doby až bude mít zlatou kůrku.

7

Vánoční hubník podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept