Jednoduchý recept

Telecí maso dušené na karí s mandlemi

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 323
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
15 g Kari koření
50 g Mandle
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
750 g Telecí plec
150 g Tuk
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 374kJ
3% Sacharidy 12 g
31% Tuky 23 g
53% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Telecí maso dušené na karí s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na polovině dávky tuku ji zpěníme a přidáme karí koření.

3

Na tento základ vložíme maso, lehce je osmahneme, mírně osolíme a zalijeme částí vody. Pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas zamícháme a doléváme vodu.

4

Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, rozředíme ji vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.

5

Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme zpět na maso.

6

Nakonec přidáme oloupané a na nudličky nakrájené mandle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept