Angreštový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštový džem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3230 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
27% Sacharidy 98 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 221,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Angreštový džem postup přípravy receptu:
1 | Angrešt očistíme, kyselejší jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme cukr a vše vaříme, až směs zhoustne. |
2 | Přisypeme kyselinu citrónovou a ještě chvíli povaříme. |
3 | Džem plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. |