Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (53%)
ID receptu: 32300
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1,5 kávová lžička Majoránka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
200 g Zelí hlávkové bílé
300 g Zelí kysané
4 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 934kJ
9% Sacharidy 31 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 280 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zemlbába se zelím postup přípravy receptu:

1

Omyjeme zelné listy a dáme je na 1 minutu do vařící vody. Scedíme je a necháme odkapat. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.

2

Oloupané syrové brambory omyjeme a nastrouháme na větším struhadle. V míse je dobře promícháme s kmínem, cibulí, česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

3

Pekáč vymažeme sádlem, na dno položíme 4 zelné listy, na ně dáme bramborovou směs, kterou zakryjeme zbývajícími listy, povrch potřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180-200 °C přibližně 50 minut. Bramborovou bábu podáváme horkou. Jako přílohu podáváme kysané syrové zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept