Recept

Podkrkonošský bramborák - camprat

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32302
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
4 ks Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
2 dl Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
1 l Podmáslí kysané 1%

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
22% Sacharidy 79 g
23% Tuky 17 g
31% Sodík 613 mg
38% Bílkoviny 21 g

Podkrkonošský bramborák - camprat postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Oloupaný česnek utřeme se 1 lžičkou soli. 2 velké oloupané cibule drobně pokrájíme, nebo nastrouháme.

2

Brambory zalijeme vařícím mlékem, přidáme k nim česnek, cibuli, sůl, hladkou mouku, majoránku a pepř. Bramborovou směs dobře promícháme.

3

V předehřáté troubě si na pekáči rozpálíme sádlo. Pekáč vyjmeme z trouby a bramborovou směs nalijeme opatrně na omastek, směs rozetřeme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme při 200°C přibližně 35-45 minut. Během pečení několikrát pekáč vyjmeme z trouby a bramborák obracečkou převrátíme. Potřebujeme docílit, aby z každé strany měl připečenou kůrku.

4

Camprat - bramborák podáváme se sklenicí podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept