Bramborová kaše s krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s krupkami
Bramborová kaše s krupkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32304 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
600 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Krupky trhané |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko - podmáslí |
2,5 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 768,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 189,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s krupkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do osolené vody (1.5 lžičky sůl na 2 l vody). Krupky dobře promyjeme a v sítu ještě propláchneme pod tekoucí (horkou) vodou a dáme je vařit do druhého hrnce s 1 lžičkou soli (1 díl krupek + 2 díly voda). |
2 | Oloupaný česnek prolisujeme. Oloupanou jarní cibuli osmažíme dorůžova na másle. |
3 | Uvařené brambory scedíme, přidáme horké mléko a vyšleháme hladkou kaši, do které zamícháme uvařené krupky. Dochutíme česnekem, majoránkou a případně solí. |
4 | Kaši s krupkami rozdělíme a na každou porci dáme osmaženou cibulku s máslem. Ke každé porci podáváme sklenici podmáslí. |