Bucatini s jitrnicemi a pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s jitrnicemi a pancettou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32305 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
115 g | Jitrnice domácí |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
115 g | Slanina vepřová |
65 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Bucatini |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 211,2mg |
Draslík | 286,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s jitrnicemi a pancettou postup přípravy receptu:
1 | Z jitrnic odstraníme střívko a obsah mírně rozmělníme ostrým nožem. Nakládaná rajčata rozmixujeme v kuchyňském robotu. |
2 | V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme utřený česnek a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Česnek vyjmeme a odstraníme. |
3 | Do pánve přidáme prejt a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme 4 minuty. Stále mícháme, až je maso zlatavé a vytvoří se malé hrudky. |
4 | Přimícháme rozmixovaná rajčata spolu s polovinou množství nakrájené petržele, dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Mícháme ode dna, aby se maso nepřipalovalo. |
5 | Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 30 minut. Občas zamícháme. Omáčku ochutnáme a popřípadě dochutíme. |
6 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Do misky vložíme žloutky se smetanou a ušleháme vidličkou. Uvařené těstoviny smícháme se smetanovou směsí. Promícháme, aby se dobře spojily se smetanou a poté přilijeme omáčkou a znovu promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí. |