Rigatoni s vepřovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s vepřovým ragú
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32306 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
0,5 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
150 g | Vepřové maso mleté |
60 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 378,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 320,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s vepřovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, mrkev, celer a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem a když máslo začne pěnit, vložíme nakrájenou zeleninu. Smažíme na mírném ohni 4 minuty a často mícháme. |
2 | Vložíme mleté vepřové maso a smažíme při mírné teplotě 3 minuty. Kousky mletého masa rozdělujeme pomocí vařečky. |
3 | Snížíme teplotu a smažíme další 3 minuty, často mícháme. Přilijeme víno, přimícháme nakrájená rajčata a celé lístky bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, přikryjeme pánev poklicí a dusíme 40 minut. Občas zamícháme. |
4 | Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin přidáme trochu vroucí vody do omáčky. Promícháme, ochutnáme a dle potřeby dokořeníme. |
5 | Hotové těstoviny slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané lístky bazalky a s nastrouhaným parmezánem. |