Recept

Těstoviny s čekankou a uzeninami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32307

Ingredience

1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
175 ml Protlak rajčatový
200 g Párky Debrecínské
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny konzumní
90 ml Víno bílé
50 g Čekanka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 257kJ
19% Sacharidy 70 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 81 mg
31% Bílkoviny 17 g

Těstoviny s čekankou a uzeninami postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej. Vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká.

2

Nařízneme střívko uzeniny a vytlačíme obsah do pánve. Pomocí vařečky uzeninu rozdělíme na menší kousky a smícháme s olejem a cibulí.

3

Dle potřeby zvýšíme teplotu a pokračujeme ve smažení, až je uzenina dozlatova usmahnutá a vytvořila drobné hrudky. Přimícháme rajčatový protlak a pokapeme vínem. Dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 12 minut, občas zamícháme.

4

Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin k omáčce přidáme 2 menší sběračky vroucí vody. Omáčku dobře zamícháme, ochutnáme a dle potřeby přidáme sůl a pepř.

5

Listy čekanky nakrájíme na drobné proužky. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a přidáme čekanku. Vše promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept