Těstoviny s čekankou a uzeninami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s čekankou a uzeninami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32307 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Čekanka |
1 ks | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
200 g | Párky Debrecínské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
175 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny konzumní |
90 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 79,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s čekankou a uzeninami postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej. Vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. |
2 | Nařízneme střívko uzeniny a vytlačíme obsah do pánve. Pomocí vařečky uzeninu rozdělíme na menší kousky a smícháme s olejem a cibulí. |
3 | Dle potřeby zvýšíme teplotu a pokračujeme ve smažení, až je uzenina dozlatova usmahnutá a vytvořila drobné hrudky. Přimícháme rajčatový protlak a pokapeme vínem. Dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 12 minut, občas zamícháme. |
4 | Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin k omáčce přidáme 2 menší sběračky vroucí vody. Omáčku dobře zamícháme, ochutnáme a dle potřeby přidáme sůl a pepř. |
5 | Listy čekanky nakrájíme na drobné proužky. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a přidáme čekanku. Vše promícháme a ihned podáváme. |