Recept

Špagety s omáčkou z mletého hovězího

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32308
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
450 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Kečup
30 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
430 g Špagety
1 špetka Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
45 ml Víno červené
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
400 g Hovězí maso mleté
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 046kJ
26% Sacharidy 93 g
22% Tuky 17 g
39% Sodík 789 mg
75% Bílkoviny 42 g

Špagety s omáčkou z mletého hovězího postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky a utřený česnek. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme směs bylinek a cayenský pepř. Smažíme další 3 minuty. Přimícháme hovězí mleté maso, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Kousky mletého masa oddělujeme vařečkou.

2

Přidáme nakládaná nakrájená rajčata, kečup, pastu ze sušených rajčat, worcestrovou omáčku, oregano a dostatek černého pepře. Přilijeme vývar a červené víno a za stálého míchání uvedeme do varu. Přikryjeme pánev a dusíme 30 minut pří mírné teplotě, občas zamícháme.

3

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a posypeme trochou nastrouhaného parmezánu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept