Těstovinový salát s bazalkou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s bazalkou a olivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 32309 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Mozzarella |
60 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
25 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 229,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s bazalkou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Rajčata nakrájíme na kostičky, olivy bez pecek na čtvrtky, mozzarellu na menší kostičky, česnek na plátky a bazalku posekáme najemno. |
4 | V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a osmahneme dozlatova. Plátky česneku vyndáme, do oleje nasypeme vařené těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily česnekovým olejem. Těstoviny vložíme do skleněné mísy, přimícháme rajčata, olivy a bazalku. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a mozzarellou. |
5 | Salát před podáváním vychladíme. |