Černorybízový džem z mikrovlnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černorybízový džem z mikrovlnky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3231 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
0,5 l | Cukr třtinový |
1 l | Rybíz černý |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
18% Sacharidy 64 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 16 mg
3% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 388,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 181,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Rybíz černý mají zadané všechny známé hodnoty.
Černorybízový džem z mikrovlnky postup přípravy receptu:
1 | Černý rybíz očistíme, vložíme do skleněné nádoby, zakryjeme plastovou fólii a propícháme. |
2 | Vaříme v mikrovlnce na 750W asi 5 minut. |
3 | Potom rybíz rozmačkáme a smícháme s cukrem, vaříme ještě 4 minuty, promícháme a odkryté vaříme ještě 8 minut. |
4 | Plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. |