Recept

Krakonošovi houbové karbanátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32310
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Majoránka
1 dl Mléko polotučné
7 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rohlíky bílé
150 g Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
13% Sacharidy 45 g
23% Tuky 18 g
30% Sodík 599 mg
25% Bílkoviny 14 g

Krakonošovi houbové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Rohlíky si pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem.

2

Očištěné a omyté čerstvé houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme.

3

V pánvi na rozpáleném oleji (3 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájené houby, pepř, promícháme a dusíme doměkka. Když houby vychladnou, přiložíme je k rohlíkům. Doložíme česnek, majoránku, 1 vejce, sůl a 70 g strouhanky. Směs promícháme a necháme ji 15 minut odpočívat. Pak z ní utvoříme malé kulaté karbanátky (nabereme 1.5 lžíce směsi na 1 karbanátek), které namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve zbylé strouhance.

4

V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky zvolna osmažíme z obou stran do zlatohněda. Podáváme je horké.

Poznámka

K těmto karbanátkům podáváme bramborovou kaši nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept