Krakonošovi houbové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krakonošovi houbové karbanátky
Krakonošovi houbové karbanátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32310 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 dl | Mléko polotučné |
7 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rohlíky bílé |
150 g | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 420,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krakonošovi houbové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky si pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. |
2 | Očištěné a omyté čerstvé houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji (3 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájené houby, pepř, promícháme a dusíme doměkka. Když houby vychladnou, přiložíme je k rohlíkům. Doložíme česnek, majoránku, 1 vejce, sůl a 70 g strouhanky. Směs promícháme a necháme ji 15 minut odpočívat. Pak z ní utvoříme malé kulaté karbanátky (nabereme 1.5 lžíce směsi na 1 karbanátek), které namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve zbylé strouhance. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky zvolna osmažíme z obou stran do zlatohněda. Podáváme je horké. |
Poznámka
K těmto karbanátkům podáváme bramborovou kaši nebo chléb.