Tortellini s dušenou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini s dušenou šunkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32311 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 g | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Protlak rajčatový |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
115 g | Šunka dušená |
90 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Tortellini |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 39,7mg |
Draslík | 32,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Těstoviny Tortellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tortellini s dušenou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. |
2 | V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na jemné kousky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a smažíme dozlatova, občas zamícháme. |
3 | Přimícháme rajský protlak a 150 ml vody. Důkladně promícháme, dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a několik minut povaříme, až se omáčka mírně vydusí. Občas zamícháme. Do omáčky přilijeme smetanu. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou. |
4 | Přisypeme hrst nastrouhaného parmezánu, promícháme, ochutnáme a dokořeníme. Ihned podáváme. |