Recept

Ragú s červeným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32314
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Hovězí maso mleté
350 ml Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
45 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
1 špetka Sůl
120 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
7% Sacharidy 26 g
137% Tuky 103 g
18% Sodík 366 mg
48% Bílkoviny 27 g

Ragú s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Cibuli, mrkev a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme drobně pokrájenou zeleninu, často mícháme a smažíme na mírném ohni 7 minut.

2

Přidáme mleté hovězí maso a smažíme dalších 5 minut. Často mícháme a pomocí vařečky oddělujeme kousky masa. Přilijeme víno a dobře promícháme.

3

Vaříme 2 minuty, přilijeme rajský protlak, oregano, petrželku a nakonec 60 ml hovězího vývaru. Osolíme a opepříme. Promícháme a uvedeme do varu.

4

Přikryjeme pánev, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Občas zamícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na závěr dodejme malá rajčátka a vaříme dalších 10 minut. Ochutnáme, osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept