Jednoduchý recept

Těstoviny s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32315

Ingredience

500 g Celer řapíkatý
60 g Hrušky
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
250 g Sýr Gorgonzola
20 g Sůl
400 g Těstoviny Pappardelle
2500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 302kJ
22% Sacharidy 81 g
27% Tuky 20 g
151% Sodík 3 g
54% Bílkoviny 31 g

Těstoviny s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

2

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Řapíky celeru nakrájíme nadrobno, hrušku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky.

4

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme celer, osmahneme, přilijeme smetanu, přidáme polovinu sýru a necháme rozpustit. Dochutíme pepřem. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a ozdobíme plátky hrušky.

Poznámka

Místo gorgonzoly můžeme použít Nivu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept