Recept

Fettuccine se šunkou a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32316

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hrášek mražený
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
115 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Fettuccine
175 ml Víno bílé
100 ml Vývar slepičí
75 g Šunka dušená
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
20% Sacharidy 74 g
32% Tuky 24 g
31% Sodík 614 mg
57% Bílkoviny 32 g

Fettuccine se šunkou a hráškem postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme drobně pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, až je cibule sklovitá. Poté přisypeme hrášek, cukr a přilijeme vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.

2

Uvedeme do varu, snížíme teplotu a dusíme 5 minut, až je hrášek měkký. Přilijeme víno, zvýšíme teplotu a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.

3

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř hotové, přidáme do omáčky šunku a třetinu nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání prohřejeme, ochutnáme a dle potřeby přisolíme a připepříme.

4

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané zbývajícím nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept