Recept

Krkonošské kroupové rizoto

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32317
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
200 g Hrášek
170 g Ječné kroupy
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrnek Rýže dlouhozrnná
150 g Slanina vepřová
2,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 907 kcal
Kilojoule 3 796kJ
36% Sacharidy 129 g
46% Tuky 35 g
41% Sodík 821 mg
42% Bílkoviny 23 g

Krkonošské kroupové rizoto postup přípravy receptu:

1

Dobře promyté kroupy dáme vařit do mírně osolené vody (1 hrnek krup + 2 hrnky vody + 1 lžička soli). Kroupy vaříme asi 40-50 minut doměkka. Dobře promytou rýži dáme vařit do druhého hrnku s osolenou vodou (1 hrnek rýže + 2 hrnky vody + 1 lžička soli). Vaříme ji pod pokličkou cca 13 minut. Zelený mražený hrášek dáme do vařící vody a pomalu ho vaříme necelou 1 minutu, poté ho scedíme.

2

V pánvi na másle zpěníme dozlatova cibuli, přidáme pokrájené houby, které osolíme, opepříme a podusíme přibližně 10 minut.

3

Uvařenou rýži a kroupy dáme do olejem vymaštěného pekáče, přimícháme houby s cibulí, hrášek, promícháme a dochutíme solí. Po celém povrchu položíme nakrájené tenké plátky prorostlé slaniny a pekáč s rizotem dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut, až je slanina opečená a křupavá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept