Salát s vepřovými plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s vepřovými plátky
Salát s vepřovými plátky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32318 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Cibulka jarní |
10 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
200 g | Paprika červená |
1 ks | Salát ledový |
4 g | Sůl |
1,5 kg | Vepřová kýta |
Na marinádu | |
---|---|
20 g | Čínské koření |
20 g | Cukr třtinový |
20 ml | Olej sezamový |
20 ml | Omáčka sójová |
20 ml | Omáčka ústřicová |
5 g | Sůl |
20 ml | Víno rýžové čínské |
30 g | Zázvor celý |
Na zálivku | |
20 g | Bazalka |
20 g | Koriandr čerstvý |
40 ml | Ocet rýžový |
10 ml | Olej sezamový |
20 ml | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika červená, Salát ledový, Sůl, Vepřová kýta, Cukr třtinový, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý, Bazalka, Koriandr čerstvý, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čínské koření, Omáčka sójová, Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s vepřovými plátky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej. |
2 | Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout. |
3 | Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě. |
4 | Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou. |
Poznámka
10 hodin marinování