Recept

Salát s vepřovými plátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32318
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Cibulka jarní
10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
200 g Paprika červená
1 ks Salát ledový
4 g Sůl
1,5 kg Vepřová kýta
Na marinádu
20 g Čínské koření
20 g Cukr třtinový
20 ml Olej sezamový
20 ml Omáčka sójová
20 ml Omáčka ústřicová
5 g Sůl
20 ml Víno rýžové čínské
30 g Zázvor celý
Na zálivku
20 g Bazalka
20 g Koriandr čerstvý
40 ml Ocet rýžový
10 ml Olej sezamový
20 ml Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 794kJ
4% Sacharidy 14 g
60% Tuky 45 g
45% Sodík 910 mg
89% Bílkoviny 50 g

Salát s vepřovými plátky postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej.

2

Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.

3

Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě.

4

Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou.

Poznámka

10 hodin marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept