Recept

Pappardelle s omáčkou z králíka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32319

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
15 g Houby sušené
250 g Králičí maso
0,5 ks Mrkev kořen
25 g Máslo čerstvé
15 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny Pappardelle
175 ml Voda pitná
90 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
17% Sacharidy 61 g
82% Tuky 61 g
12% Sodík 249 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pappardelle s omáčkou z králíka postup přípravy receptu:

1

Sušené houby dáme do misky, přilijeme teplou vodu a necháme 20 minut máčet. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Bobkové listy mírně natrhneme, aby pustily více chuti.

2

V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, slaninu a petržel. Smažíme 5 minut.

3

Přidáme králičí maso a smažíme po obou stranách 4 minuty. Přilijeme víno a krátce povaříme, aby se omáčka mírně vyvařila. Poté přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Houby slijeme a vodu, ve které se máčely, přilijeme do omáčky. Houby rozkrájíme a vložíme spolu s bobkovými listy do pánve. Dle chuti opepříme a osolíme. Dobře zamícháme, přikryjeme pánev a dusíme 40 minut, až je králičí maso měkké. Občas zamícháme.

4

Pánev odstavíme z ohně a králičí maso vyjmeme a nakrájíme ho na jednotlivá sousta. Maso vrátíme do omáčky, ochutnáme a dle potřeby dosolíme a dopepříme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím omáčku znovu ohřejeme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept