Pappardelle s omáčkou z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s omáčkou z králíka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32319 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
15 g | Houby sušené |
250 g | Králičí maso |
25 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Mrkev kořen |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
40 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny Pappardelle |
90 ml | Víno bílé |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 49,9mg |
Draslík | 505,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Králičí maso, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s omáčkou z králíka postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby dáme do misky, přilijeme teplou vodu a necháme 20 minut máčet. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Bobkové listy mírně natrhneme, aby pustily více chuti. |
2 | V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, slaninu a petržel. Smažíme 5 minut. |
3 | Přidáme králičí maso a smažíme po obou stranách 4 minuty. Přilijeme víno a krátce povaříme, aby se omáčka mírně vyvařila. Poté přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Houby slijeme a vodu, ve které se máčely, přilijeme do omáčky. Houby rozkrájíme a vložíme spolu s bobkovými listy do pánve. Dle chuti opepříme a osolíme. Dobře zamícháme, přikryjeme pánev a dusíme 40 minut, až je králičí maso měkké. Občas zamícháme. |
4 | Pánev odstavíme z ohně a králičí maso vyjmeme a nakrájíme ho na jednotlivá sousta. Maso vrátíme do omáčky, ochutnáme a dle potřeby dosolíme a dopepříme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím omáčku znovu ohřejeme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou petrželí. |