Recept

Penne s kuřetem, brokolicí a gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32322
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

115 g Brokolice
2 stroužek Česnek
300 g Kuřecí prsa
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
1 špetka Sůl
90 g Sýr Gorgonzola
1 hrst Sýr Parmezán
400 g Těstoviny penne
120 ml Víno bílé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 493kJ
21% Sacharidy 77 g
43% Tuky 32 g
36% Sodík 719 mg
69% Bílkoviny 39 g

Penne s kuřetem, brokolicí a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Růžičky brokolice rozdělíme na menší kousky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, poté slijeme do cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Brokolici necháme okapat.

2

V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky a utřený česnek. Dle chuti osolíme a opepříme. Vše promícháme. Smažíme 3 minuty při mírném ohni, až je kuřecí maso bílé. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

3

Do pánve přilijeme víno a smetanu, zamícháme a povaříme 5 minut, až se omáčka mírně vyvaří a zhoustne. Občas promícháme. Přimícháme brokolici, zvýšíme teplotu a vaříme tak dlouho, aby se brokolice prohřála. Ochutnáme a dokořeníme.

4

Těstoviny s nakrájenou gorgonzolou vložíme do omáčky, promícháme a ihned podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept