Recept

Pappardelle s kuřetem a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32324
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 stroužek Česnek
15 g Houby sušené
2 ks Kuřecí prsa
105 ml Mascarpone
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Pappardelle
120 ml Víno bílé
175 ml Voda pitná
250 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 001kJ
24% Sacharidy 86 g
28% Tuky 21 g
20% Sodík 406 mg
69% Bílkoviny 39 g

Pappardelle s kuřetem a houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby zalijeme v misce s teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Přendáme je do síta a rukama důkladně vymačkáme všechnu přebytečnou vodu, kterou si uchováme pro další použití.

2

Houby nakrájíme na drobné kousky a ponecháme stranou.

3

V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, utřený česnek, nahrubo pokrájenou petržel a pórek. Dle chuti osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Poté přilijeme víno a vývar. Uvedeme do varu. Povaříme dalších 5 minut, až se tekutina částečně vyvaří a omáčka zhoustne.

4

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. K vodě, ve které se budou vařit těstoviny, přilijeme tu, v níž se máčely houby.

5

Do omáčky vmícháme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Povaříme 5 minut, až jsou zcela měkké. Postupně po lžících přidáváme sýr mascarpone a vždy znovu dobře promícháme. Na závěr přilijeme 2 lžíce vody, ve které se vaří těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

6

Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenými lístky čerstvé bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept