Pappardelle s kuřetem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s kuřetem a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32324 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
15 g | Houby sušené |
2 ks | Kuřecí prsa |
105 ml | Mascarpone |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
120 ml | Víno bílé |
175 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 71,5mg |
Draslík | 684,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kuřecí prsa, Mascarpone, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny Pappardelle, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s kuřetem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby zalijeme v misce s teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Přendáme je do síta a rukama důkladně vymačkáme všechnu přebytečnou vodu, kterou si uchováme pro další použití. |
2 | Houby nakrájíme na drobné kousky a ponecháme stranou. |
3 | V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, utřený česnek, nahrubo pokrájenou petržel a pórek. Dle chuti osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Poté přilijeme víno a vývar. Uvedeme do varu. Povaříme dalších 5 minut, až se tekutina částečně vyvaří a omáčka zhoustne. |
4 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. K vodě, ve které se budou vařit těstoviny, přilijeme tu, v níž se máčely houby. |
5 | Do omáčky vmícháme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Povaříme 5 minut, až jsou zcela měkké. Postupně po lžících přidáváme sýr mascarpone a vždy znovu dobře promícháme. Na závěr přilijeme 2 lžíce vody, ve které se vaří těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme. |
6 | Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenými lístky čerstvé bazalky. |