Jednoduchý recept

Těstoviny s olivami a bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 32326
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Anglická slanina
20 g Bazalka
2 stroužek Česnek
100 ml Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
100 g Olivy černé
50 g Šalotka
10 g Solamyl - bramborový škrob
20 g Sůl
100 g Sýr Gruyére
400 g Těstoviny Pappardelle
2500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 068kJ
21% Sacharidy 77 g
47% Tuky 35 g
133% Sodík 3 g
47% Bílkoviny 26 g

Těstoviny s olivami a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, olivy bez pecek na plátky, česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno a bazalku posekáme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, olivy a česnek. Krátce orestujeme a podlijeme trochou vývaru. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vývaru a odstavíme.

4

Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme bazalkou se strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept