Recept

Janovské těstoviny s pestem, fazolovými lusky a bramborami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32327
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 hrst Bazalka
2 ks Brambory rané
2 stroužek Česnek
100 g Fazolové lusky zelené
1,5 polévková lžíce Lněné semínko
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
45 g Sýr Parmezán
30 g Sýr Ricotta
350 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
21% Sacharidy 74 g
29% Tuky 22 g
21% Sodík 413 mg
29% Bílkoviny 16 g

Janovské těstoviny s pestem, fazolovými lusky a bramborami postup přípravy receptu:

1

Bazalku, česnek, lněné semínko a oba druhy sýrů dáme do kuchyňského robotu a mixujeme 5 vteřin. Přilijeme 1/2 množství olivového oleje a špetku soli a znovu 5 vteřin mixujeme. Zastavíme robota, směs seškrábeme ze stěn nádoby, přilijeme zbývající olej a mixujeme dalších 10 vteřin.

2

Brambory rozkrojíme podélně na polovinu. Každou půlku příčně nakrájíme na 5 mm silné plátky. Nakrájené brambory i fazole vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5 minut. Přisypeme těstoviny, vše znovu uvedeme do varu a vaříme 7 minut.

3

Mezitím pesto z mixéru vložíme do mísy, přilijeme 50 ml vody, v níž se vařily těstoviny a promícháme.

4

Hotové těstoviny se zeleninou slijeme, přidáme do mísy s pestem a promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem a ricottou na dochucení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept