Jednoduchý recept

Těstoviny se sušenými rajčaty a čekankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32332
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

40 g Čekanka
5 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Lněné semínko
45 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rajčata sušená
2 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny konzumní
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 933kJ
19% Sacharidy 69 g
21% Tuky 15 g
8% Sodík 155 mg
20% Bílkoviny 11 g

Těstoviny se sušenými rajčaty a čekankou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi při střední teplotě opražíme dozlatova lněná semínka na 2 minuty. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.

2

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, zahřejeme v hluboké pánvi 15 ml oleje. Vložíme pastu ze sušených rajčat a nakrájená rajčata. Přilijeme 2 sběračky vody, ve které se vaří těstoviny. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se omáčka mírně vyvaří. Přisypeme nakrájenou čekanku a dle potřeby osolíme a opepříme. Udržujeme teplé na velmi mírném ohni.

3

Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce, vlijeme 15 ml oleje a při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny pokryly tenkou vrstvou oleje.

4

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou. Posypeme jarními cibulkami nakrájenými na tenké kroužky a lněnými semínky. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept