Recept

Sytá polévka se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 32335

Ingredience

20 g Chilli paprička
1 ks Citrony
85 g Cukr moučkový
10 g Hřebíček
20 g Muškátový oříšek
1 kávová lžička Sůl
100 g Tapioka
500 ml Víno bílé
1,5 l Vývar drůbeží
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
12% Sacharidy 43 g
7% Tuky 5 g
35% Sodík 691 mg
6% Bílkoviny 4 g

Sytá polévka se švestkami postup přípravy receptu:

1

Polovinu kuřecího vývaru přivedeme k varu a potom na mírném ohni za stálého míchání přimícháváme tapioku a mícháme na ohni tak dlouho, dokud vývar nezprůhlední.

2

V druhém hrnci přivedeme k varu švestky se zbytkem vývaru, vínem, cukrem, chilli papričkami, hřebíčkem a citronem a vaříme na mírném ohni, dokud švestky nezměknou.

3

Měkké švestky s plátky citrónu a chilli papričkami vyndáme z hrnce, švestky oloupeme, vypeckujeme a rozkrojíme.

4

Oloupané švestky vrátíme zpět do polévky, přidáme muškátový oříšek, vývar s tapiokou a osolíme a podáváme.

Poznámka

Polévka se připravuje 15 minut a 30 minut se chladí v lednici. Polévku podáváme studenou, ozdobenou plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept