Sytá polévka se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sytá polévka se švestkami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32335 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
85 g | Cukr moučkový |
10 g | Hřebíček |
20 g | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Švestky |
100 g | Tapioka |
500 ml | Víno bílé |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček, Muškátový oříšek, Sůl, Švestky, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tapioka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sytá polévka se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Polovinu kuřecího vývaru přivedeme k varu a potom na mírném ohni za stálého míchání přimícháváme tapioku a mícháme na ohni tak dlouho, dokud vývar nezprůhlední. |
2 | V druhém hrnci přivedeme k varu švestky se zbytkem vývaru, vínem, cukrem, chilli papričkami, hřebíčkem a citronem a vaříme na mírném ohni, dokud švestky nezměknou. |
3 | Měkké švestky s plátky citrónu a chilli papričkami vyndáme z hrnce, švestky oloupeme, vypeckujeme a rozkrojíme. |
4 | Oloupané švestky vrátíme zpět do polévky, přidáme muškátový oříšek, vývar s tapiokou a osolíme a podáváme. |
Poznámka
Polévka se připravuje 15 minut a 30 minut se chladí v lednici. Polévku podáváme studenou, ozdobenou plátky citronu.