Špagety se sýrem a sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se sýrem a sušenými rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32338 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
400 g | Cibulka jarní |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata sušená sterilovaná |
400 g | Špagety |
80 g | Šrucha zelná |
20 g | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Špagety, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šrucha zelná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se sýrem a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Česnek prolisujeme, sušená rajčata nakrájíme na proužky, jarní cibulku na kolečka. |
4 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibulku, rajčata, česnek, osolíme a opepříme. Podusíme pár minut, promícháme se špagetami, rozdělíme na talíře, posypeme lístky šruchy a strouhaným sýrem. |
Poznámka
Šrucha má mírně slanou chuť, takže pokrm solíme opatrně.