Bramborák s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s párky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32339 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
650 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Křen |
1 kávová lžička | Majoránka |
250 g | Párky koktejlové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
130 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 141,6mg |
Draslík | 935,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 212,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Křen, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky koktejlové, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s párky postup přípravy receptu:
1 | Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme. |
2 | Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit. |
3 | Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny. |
4 | Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou. |
5 | Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova. |
6 | Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem. |