Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32339
Kategorie: Brambory

Ingredience

650 g Brambory
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín celý
100 g Křen
1 kávová lžička Majoránka
250 g Párky koktejlové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
130 g Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
15% Sacharidy 53 g
33% Tuky 25 g
26% Sodík 522 mg
37% Bílkoviny 21 g

Bramborák s párky postup přípravy receptu:

1

Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme.

2

Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit.

3

Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny.

4

Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou.

5

Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova.

6

Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept